Parolantien Kukka & Hautaus

PKH_logo_white

Surun kohdatessa, olemme apunasi

Täyden palvelun hautaustoimistostamme saat henkilökohtaista palvelua sekä apua ja neuvontaaa käytännön asioihin.

Voimme hoitaa asioinnin niin toimistollamme, puhelimitse kuin sähköpostitsekin. Verkkopalvelussamme, voit myös tutustua ja valita rauhassa omien tarpeiden mukaiset palvelut ja tuotteet.

Jenna Leino

hautajaisjärjestelyt
kuljetukset

Sari Siirtola

hautajaisjärjestelyt

Anssi Papunen

kuljetukset

Ota meihin yhteyttä

Hautaustoimisto

Surun keskellä olemme apunasi hautajaisjärjestelyissä.

Palveluihimme kuuluvat niin arkut ja uurnat, vainajan kuljetukset, hautajaisten ja muistotilaisuuden järjestelyt, hautajaiskukat, hautakivet- ja -kaiverrukset kuin perunkirjoituspalvelutkin.

Autamme ja opastamme kaikissa hautaukseen liittyvissä kysymyksissä niin puhelimitse kuin sähköpostillakin.​

Kukkakauppa

Tuotevalikoimaamme kuuluu leikko- ja ruukkukukat sekä vuodenajan mukaan vaihtuva valikoima valmiiksi sidottuja kimppuja.

Oheistuotteina tarjoamme mm. koristeruukkuja, maljakoita, multia ja lannoitteita, kortteja ja adresseja sekä erilaisia herkkuja ja lahjatavaroita.

Toimitamme kukkalähetykset vaivattomasti Hämeenlinnaan ja lähialueille sekä välitämme kukkia kaikkialle Suomeen ja ympäri maailmaa kansainvälisen Interflora-ketjun avulla.​

HISTORIAN HAVINAA

Parolantien Kukka & Hautaus on aloittanut toimintansa Liisa Melkon johdolla pienenä kukkakioskina Torikadun ja Parolantien kulmassa.

Vuonna 1962 lokakuussa avattu kukka- ja vihannesmyynti toimi nimellä kukkakioski Melkko. Myöhemmin pieni kukkakioski joutui muuttamaan Parolantie 8:n rakennustyömaan vuoksi.

Uudet tilat löytyivät nopeasti Parolantie 1:stä, jonne kukkakauppa aluksi muutti keskimmäiseen liiketilaan. Vieressä toimi A-tarvike ja jalkahoitola.​

PYHÄNÄ JA ARKENA 8-20

Kun vuonna 1987 tehtiin yrityskaupat Liisa Melkon siirtyessä eläkkeelle, oli uusi yrittäjä Antero Pesonen jo tuttu näky kukkakaupalla. Olihan hän jo toimittanut usean vuoden ajan omalta puutarhalta kukkia Liisalle myyntiin.

Koska Anteroa työllisti vielä myös puutarha, tuli taloon samalla ensimmäinen työntekijä. Aino teki kukkakaupalla aamupäivät ja Antero tuli puutarhalta iltavuoroon.

Vuosien saatossa kukkakauppa ja henkilökunnan määrä kasvoi ja kauppa siirtyi talon kulmaan, isompiin liiketiloihin. Ammattitaitoisen henkilökunnan, monipuolisen valikoiman ja tuoreiden kukkien myötä lanseerattiin tänäkin päivänä tutut aukioloajat - pyhänä ja arkena 8-20.

REMONTTIA JA LAAJENEMISTA

Huhtikuussa 2010 aloitti yrittäjänä Jenna Leino. Tuttu kauppa, tuttu henkilökunta ja tutut työtehtävät, olihan Jenna ollut kaupan arjessa mukana jo pikkutytöstä asti. Ammattitaito karttui koulun ohella sesonki- ja kesätöiden myötä jo nuoruusiässä.

Uuden yrittäjän myötä remontoitiin myymälä nykypäivään sopivaksi, valoisammaksi ja avarammaksi. Loppuvuodesta 2010 avattiin myös kukkien verkkokauppa, joka siihen aikaan vielä oli hyvin harvinainen kukka-alalla.

Vuonna 2012 viereisestä liiketilasta lopetti remonttipalveluja tarjoava yritys, jolloin Parolantien Kukkapalvelu laajensi toimintansa hautauspalvelun puolelle. Näin syntyi Parolantien Hautauspalvelu.

Pieni hautaustoimisto kasvoi kuitenkin muutamassa vuodessa nopeasti. Viereisen tilitoimiston lopettaessa, siirtyi hautaustoimisto isompiin tiloihin ja puhkaisemalla seinä, vanha tila yhdistyi kukkakauppaan. Isompi tila kukkakaupalla tarjosi myös mahdollisuuden lisätä valikoimiin paljon toivottuja herkkuja sekä sisustus- ja lahjatavaroita.

Aktiivinen ja innovatiivinen yrittäjä sai myös tunnustuksen Hämeenlinnan Yrittäjiltä, kun vuonna 2014 lokakuussa hänet valittiin Hämeenlinnan vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

SUOMEN HAUTAUSTOIMISTOJEN LIITON JÄSEN

Hautaustoimisto jatkoi kasvuaan ja vuonna 2019 parturin ja kampaajan siirtyessä viettämään eläkepäiviä, tuli käyttöön kaikki Parolantie 1:ssä olevat liiketilat. Taas kerran seinä puhkaistiin välistä, tilat remontoitiin ja hautaustoimistolle tuli vielä isommat tilat toimia. Tämän laajennuksen yhteydessä lanseerattiin yhteinen nimi: Parolantien Kukka & Hautaus.

Vuonna 2020 Suomen Hautaustoimistojen liitto hyväksyi yrityksen liiton varsinaiseksi jäsenyritykseksi. Kukkapalvelu on myös Suomen kukkakauppiasliiton jäsenyritys tuottamalla 100% kotimaista käsityötä.

Tämän päivän toiveisiin vastaten ja varsinkin tämän hetken maailmantilanteesta johtuen hautauspalvelumme avasi ensimmäisenä Hämeenlinnalaisena hautaustoimistona verkkopalvelun. Näin a siakkaille tarjoutui mahdollisuus tutustua tuotteisiin, palveluihin ja hintoihin sekä hoitaa kokonaisvaltaisesti hautajaisjärjestelyt etänä verkossa, juuri silloin, kun heille parhaiten sopii.