Ohjeita uurnan laskuun

Ohjeita uurnan luovutukseen ja -laskuun Hämeenlinnassa


Hämeenlinnan seurakunta pääsääntöisesti tuhkaa arkun siunauksen jälkeisellä viikolla. Tähän on kuitenkin hyvä varata aikaa silti muutama viikko.

HUOM! seurakunta ei erikseen ilmoita tuhkauksen valmistumisesta omaisille.

Uurnahauta avataan kesäaikaan usein samalla viikolla kuin siunaustilaisuus järjestetään. Mikäli uurnanlaskun ajankohtaa halutaan siirtää normaalia myöhemmäksi, on tästä hyvä olla yhteydessä mahdollisimman pian seurakunnan hautauspalveluun, jottei hauta ole avoinna pitkää aikaa.

Uurnan noutoon ja laskuun tulee varata itse aika suoraan Vuorentaan krematoriosta. Seurakunnan toive on, että uurna lasketaan haudan lepoon noutopäivänä, eikä sitä säilytetä muualla kuin seurakunnan tiloissa.

Omaiset noutavat uurnan Vuorentaan kappelista sovittuna aikana. Sisäänkäynti tapahtuu pääovista, jossa vahtimestari on teitä vastassa. Uurnan laskun suorittavat omaiset itse. Seurakunnan vahtimestari tai pappi ei osallistu tilaisuuteen, ellei omaiset ole tätä erikseen toivoneet.

Seurakunta toimittaa haudalle valmiiksi lapion sekä kasan maa-ainesta. Uurnan laskun jälkeen omaiset peittelevät itse haudan. Seurakunta käy myöhemmin tarkastamassa sekä viimeistelevät hautapaikan.

Seurakunnan hautauspalvelu, Päivi Kettunen p. 040-804 9444

Vuorentaan kappeli/ krematorio p. 040-804 9450

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit