Virkatodistuksen tilaaminen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta liittyi Tampereen aluekeskusrekisteriin, josta virkatodistuslomakkeet ja sukuselvitykset suositellaan tilattavaksi perunkirjoitusta varten sähköisellä lomakkeella.

Siirry tästä tilaa virkatodistus asiointipalveluun


Jos sähköinen tilaus ei onnistu, tilauksen voi tehdä myös puhelimitse Tampereen aluerekisteristä, puh. 03 2190 700 (arkisin klo 9–15)

Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus on asiakirja, jolla luovutetaan tietyn henkilön tietoja Suomen evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsenyyden ajalta. Tiedot perustuvat kirkonkirjoissa oleviin tietoihin. Virkatodistuksen antaminen edellyttää aina hyväksyttyä käyttötarkoitusta. Virkatodistuksen tietosisältö on sidottu käyttötarkoitukseen.

Virkatodistus itsestäni (ns. elossaolotodistus) sisältää vähintään seuraavat tiedot: henkilötiedot, kotikunta, siviilisääty ja seurakunta. Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus vainajasta on virkatodistus, jolla todistetaan vainajan perilliset ja tarvittavat muuttotiedot. Sukuselvityksiä tarvitaan muun muassa perunkirjoituksissa.

Huomioithan, että Suomen ev.lut. kirkosta tilattavissa virkatodistuksissa todistetaan tiedot vain henkilön kirkon jäsenyysajalta. Jos henkilö ei ole koko ajan kuulunut Suomen ev.lut. kirkkoon, niin virkatodistuksia voi tilata mm. Digi- ja väestötietovirastosta, Mikkelin maakunta-arkistosta, Suomen ortodoksisesta kirkosta tai ulkomailta.

Tilaa virkatodistus asiointipalvelusta voit tilata:

  • Virkatodistuksen itsestäsi (ns. elää-todistus), jos olet Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnan jäsen. Mikäli et ole jäsen, ole yhteydessä Digi- ja väestötietovirastoon (linkki avautuu uuteen välilehteen)
  • Sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta. Sukuselvitysmuotoiset virkatodistukset toimitetaan koko jäsenyyden ajalta siitä aluekeskusrekisteristä, jonka seurakunnan jäsenenä vainaja viimeksi oli.
  • Todistuksen tilaaminen edellyttää aina hyväksyttyä käyttötarkoitusta esim. perunkirjoitus. HUOM! Sukututkimustilauksia ei voi tehdä tässä palvelussa.
  • Jos tilaat sukuselvityksen vainajasta, tarvitset hänen henkilötunnuksensa tai syntymäaikansa sekä kotikuntatietoja.
  • Voit tilata virkatodistuksen itsestäsi (ns. elää-todistuksen) joko suomeksi tai ruotsiksi. Sukuselvityksen vainajasta voit tilata suomeksi tai ruotsiksi. Kielen määrittää se, onko seurakunnan virallinen kieli suomi vai ruotsi. Jos seurakunta on kaksikielinen, todistuksen voi saada molemmilla kielillä. Jos tarvitset virkatodistuksen jollain muulla kielellä, ole yhteydessä seurakuntaan.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit