Omaisen opas

Suruviestin saapuessa, ei aina ole tiedossa mistä aloittaa. Helpointa on ottaa yhteys hautaustoimistoon tai vainajan oman seurakunnan puoleen.

Omaisilla on aina oikeus itse valita käytettävä hautaustoimisto. Viranomaisilla, esimerkiksi poliisilla tai sairaalahenkilökunnalla, ei ole oikeutta suositella tiettyä hautaustoimistoa.

Hoidamme kaikki hautajaisjärjestelyt puolestanne. Varaamme teille papin, kanttorin, kirkon tai kappelin aina muistotilaisuuden pitopalveluihin asti. Hautausjärjestelyjä voitte hoitaa jo ennen kuin hautauslupa on kirjoitettu.

Tieto kuolemasta lähetetään virkateitse maistraattiin kirjattavaksi väestötietojärjestelmään, josta tieto välittyy esim. seurakuntaan, Kelan toimistoon, useimpiin pankkeihin jne.

Virasto- ja pankkiasioita voitte hoitaa rekisteriviranomaiselta (väestörekisteri, seurakunta) saatavalla virkatodistuksella. Hämeenlinnan seurakunnan virkatodistukset tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä.

Omaisten on hyvä olla mahdollisimman pian yhteydessä vainajan mahdolliseen työnantajaan, pankkiin sekä taloyhtiöön. Huomioithan, ettei tieto kuolemasta ei välttämättä välity erilaisiin yhdistyksiin ja kerhoihin.

Lue lisää 

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit